Páger Zsófia

Gyerekként állatorvos szerettem volna lenni, de akkor másfele vitt az utam. Az állatok szeretete azonban mindig is az életem része maradt. Amikor csak lehetett, volt valamilyen kiskedvencem: kutya, cica, hörcsög, papagáj, degu, teknős. Jelenlegi albérletemben sajnos nem tarthatok állatot, ezért örülök, hogy olyan munkám lehet, ahol állatok vesznek körül.

 

2010-ben végeztem természetvédelmi mérnök szakon a Kaposvári Egyetemen, néhány évvel később találtam rá a helyi állatmenhelyet vezető Kutyatár Egyesületre, ahol először önkéntesként, majd irodai asszisztensként dolgoztam. Budapestre költözésemkor tudtam, hogy továbbra is olyan munkát szeretnék, ahol állatokon segíthetek, ezért addig kerestem, míg nem találtam ilyen helyet. Így kerültem 2019 februárjában a Délpesti Állatgyógyászati Központ asszisztensi csapatába.

 

Szabadidőmben szeretek ismeretterjesztő, valamint kreatív, illetve vicces videókat nézni, továbbá süthető gyurma ékszereket, figurákat, egyéb tárgyakat készíteni. Érdekel még az etológia, az asztrológia és a természetfeletti. Életcélom, minél szélesebb körben megismertetni az embereket az állatok és a természet szépségével, valamint tiszteletüknek a fontosságával.