Fogászati rendelés

Napjainkban egyre több kisállat fordul meg rendelőnkben fogászati problémával.

A gazdik jellemzően rossz szájszagra, nyálzásra, csökkent étvágyra panaszkodnak, sok esetben komoly betegséget feltételeznek a tünetegyüttes mögött. Azonban egy állatorvosi rutinvizsgálat során is könnyen kiderül, hogy a súlyosnak tűnő tünetek mögött legtöbb esetben csak szájhigiéniai illetve fogászati problémák állnak.

Rendelőnkben teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk kutyus, cicus és kisrágcsáló házikedvenceik számára.

Míg előbbieknél inkább a fogkőképződés, illetve különböző fogíny-problémák, -gyulladások miatt szükségesek a fogászati, szájüregi beavatkozások, addig a rágcsálóknál inkább a fog rendellenes kopása, növekedése okozza a tünetek többségét.

A beavatkozásokat kizárólag bódításban végezzük, a fogkőszedés ultrahangos fogkő-eltávolító készülékkel történik.

 

 

A fogászati kezelés előtt minden esetben szükséges egy személyes találkozó, hogy orvosaink felmérjék a probléma súlyosságát és megfelelő kezelésre tudják referálni a kisállatot. Altatás előtt javaslunk továbbá laborvizsgálatot a máj-, és vesefunkciók monitorozása miatt, hisz ezek ismeretében még biztonságosabb az altatás. Bizonyos esetekben pedig, ahol orvosaink szükségesnek vélik, kardiológai kivizsgálásra is referálhatják kedvencét, ezzel is még kockázatmentesebbé téve a beavatkozást.

Sajnos sok esetben a gazdik sem sejtik milyen súlyos a probléma, csak amikor egy kezelés után szembesülnek vele, hogy kiskedvencüknek több fogát is el kellett távolítani. Ezért sosem győzünk megfelelő hangsúlyt fektetni a prevencióra, így a fogászati kezeléseken kívül tanácsadást is biztosítunk, valamint rendelőnkben is tartunk olyan állatorvosi rágószalagokat, takarmánykiegészítőket, amivel megelőzhetőek a szájüregi problémák, illetve a szájhigiénia megfelelő szinten tartható.

Kérdés esetén kérjük forduljanak bizalommal kollégáinkhoz, akik minden esetben igyekeznek a legmagasabb szakmai szintű tanácsadást biztosítani. Fogkőszedést minden állatorvos kollégánk vállal, azonban az összetett szájüregi és fogproblémákkal csapatunkban dr. Szabó Katalin foglalkozik fogászati rendelés keretén belül.