Mágnesterápia

 

Orvosilag teljes mértékben biztonságos, gyógyszerektől és mellékhatásoktól mentes kezelési módszer. A mágnesterápiát  gyakran használjuk különböző mozgásszervi rendellenességek, ín- és ízületi gyulladások, keringési és anyagcsere elégtelenségek során.

Igazán kellemes, fájdalommentes módszer, ahogyan a képeken is látszik.

A kezelési idő valamint a kezelések gyakorisága a probléma függvényében változik, melyet a kezelő orvos ír elő.

Általában heti 1-2 alkalommal 10-20 perc.

 

 

 

 

Endoszkópia

Endoszkópia

A rendelőnkben elérhető műszeres diagnosztikai vizsgálatok egyik része az endoszkópia, mely bizonyos betegségek kórhatározásához nélkülözhetetlen eszköz. Az endoszkópos vizsgálatok során olyan testrészek, szervek vizualizációjára nyílik lehetőségünk, melyet szabad szemmel nem láthatunk. Így a rejtett elváltozások megtekintésére, valamint mintavételezésre is sor kerülhet.

A beavatkozáshoz az állatot először bódítjuk, majd a vizsgálandó területnek megfelelő testnyíláson keresztül egy vékony, hosszú csövet vezetünk be, melynek végén kamera található. Így válhat láthatóvá pl a gyomor, a nyelőcső, a vastagbél, vagy akár az orrüreg és a légutak.

Szükség esetén ezekről a területekről idegentest eltávolítását is el tudjuk végezni.

A vizsgálathoz előzetes időpont egyeztetés szükséges.

Kórházrészleg

Rendelkezésünkre álló kórházi részlegünkön, módunkban áll elhelyezni műtétek előtt, műtétek után, ébredező vagy éppen várakozó pácienseinket, vagy esetleg intenzív gyógykezelésre szoruló kedvenceket, akik állandó felügyeletet és folyamatos ellátást igényelnek.

 

 

Lágylézer- technológia

Feltöltés alatt…

 

 

 

 

 

 

 

 

Fogászati szakrendelés

Napjainkban egyre több kisállat fordul meg rendelőnkben fogászati problémával.

A gazdik jellemzően rossz szájszagra, nyálzásra, csökkent étvágyra panaszkodnak, sok esetben komoly betegséget feltételeznek a tünetegyüttes mögött. Azonban egy állatorvosi rutinvizsgálat során is könnyen kiderül, hogy a súlyosnak tűnő tünetek mögött legtöbb esetben csak szájhigiéniai illetve fogászati problémák állnak.

Rendelőnkben teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk kutyus, cicus és kisrágcsáló házikedvenceik számára.

Míg előbbieknél inkább a fogkőképződés, illetve különböző fogíny-problémák, -gyulladások miatt szükségesek a fogászati, szájüregi beavatkozások, addig a rágcsálóknál inkább a fog rendellenes kopása, növekedése okozza a tünetek többségét.

A beavatkozásokat kizárólag bódításban végezzük, a fogkőszedés ultrahangos fogkő-eltávolító készülékkel történik. Continue reading

Ortopédia

dr. Boda Attila László- Kisállatgyógyász szakállatorvos

A Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület tagja

Elérhetősége: +3630/949-57-03

1203 Budapest, János u. 6/B

 

 

Az ortopédia a mozgásszervrendszer elemeivel, a csontok, ízületek és az izmok eltéréseivel foglalkozik.

dr. Boda Attila László a kisállat ortopédiai társaság megbecsült tagjaként már évtizedek óta foglalkozik, ezen területtel. Rengeteg csonttörés, szalagszakadás és izomsérülés került már ki rendelőnkből gyógyult állapotban.

 

Mik tartoznak ide:

Csípő / Medence:

Diszplázia 

Perthes-kór 

Térd:

Térdkalácsficam 

Keresztszalag szakadás

Váll:

Osteochondritis dissecans (OCD)

Könyök:

Diszplázia

Törések

Izolált procesuss anconeus

Lábvég:

Törések

Oldalsó szalag szakadás

Gerinc:

Porckorongsérv

Bambuszgerinc

CES

Egyéb:

Achilles-ín szakadás

Egyéb törések

Fejlődési rendellenességek

 

 

Digitális röntgen

Digitális röntgen

 

Rendelőnkben korszerű digitális röntgen készülék áll rendelkezésünkre.

 

A készített felvételek nemcsak a csontokat és ízületeket érintő betegségek diagnosztizálásához nyújtanak segítséget, hanem a lágyszövetek, mellkasi és hasi szervek vizsgálatát is lehetővé teszi számunkra.

Bizonyos esetekben előzetesen bódítani szükséges az állatot, hogy a megfelelő pozícióban tudjuk elkészíteni a felvételt, pl csípőizületi diszplázia szűrés esetén nagyon fontos a megfelelő beállítás és a mozdulatlanság.

 

 

 

Egyes emésztőszervi betegségek gyanúja esetén a felvétel készítése előtt kontraszt anyagot etetünk az állattal, annak érdekében, hogy láthatóvá váljon a sorozatfelvételeken a bélrendszer működése.

Az elkészült felvételeket a gazdiknak monitoron szemléltetjük, kérésre CD-re kiírjuk, vagy e- mailben átküldjük.

Altatásban, vagy éberen végzett beavatkozás.